Меѓународен Пливачки Митинг „Вардар 2018 Опен“

Според програмата на Националната пливачка федерација на ден 30.05.2021 ќе се одржи 2от Меѓународен пливачки митинг "Вардар 2018 Поен". Во продолжение ги имате пропозициите на натпреварот vardar 2018 propozicii MKD за 30 мај Втор Меѓународен митинг Вардар 2018 Опен

Европско првенство во водени спортови Будимпешта 10-23.05.2021

Европско првенство во водени спортови Будимпешта 10-23.05.2021 На Европското првенство во водени спортови кое се одржа во Будимпешта,Унгарија од 10-23.05.2021,Македонија беше претставена од 6 пливачи. Евгениј Поп Ацев кој настапи во пливањето на отворени води и пливачите кои настапија во базенските трки:Деркоски Филип,Симоновски Иван,Петровски Давор,Крстевска Миа и Блажевска Еминова Миа. Блажевска Еминова Миа

Известување

До:Директорот на Агенцијата за млади и спорт г.дин Наумче Мојсовски Почитуван директор на Агенција за млади и спорт г-дин Наумче Мојсовски, Утрово добивме информација дека во просториите на Агенцијата за млади и спорт ќе се организира Прес- конференција во однос на претстојното Сениорско Европско Првенство во пливање кое ќе се одржи овој

Одлука на Управен одбор

Одлука на Управен одбор. На состанокот на Управниот одбор одржан 05.05.2021 на базенот Борис Трајковски,почитувајќи ги веќе постоечките норми за учество на големи натпревари http://pfm.mk/?p=1362,Управниот одбор на Националната пливачка федерација ја донесе следната одлука. odluka uo evropsko prvenstvo

Известување

На ден 28.04.2021 Централниот регистар на Република Северна Македонија го потврди изборот за Претседател на Националната пливачка федерација на Александар Филипчев со што се завршија сите дилеми за неговиот избор. Подоле го имате известувањето до пошироката јавност како и најновиот извод од Централниот регистар со новото решение. tekovna 28.04.2021 (1) resenie 28 .04.2021

Гран при Македонија ОПЕН 2021

На 17-18.04.2021 според програмата на Националната пливачка федерација,на Олимпискиот базен  Центар  се одржа Меѓународниот пливачки митинг "Гран При Македонија ОПЕН",на митингот учество земаа 312 пливачи од 31 клуб. 15 клуба беа од Косово,2 клуба беа од Албанија и останатите 14 беа од Македонија. За најдобри пливачи во категории беа прогласени следните пливачи: МАЖИ Категорија

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, Во врска со претстојниот пливачки митинг Гранд при Македонија 2021 што треба да се одржи на ден 17 и 18 прил ви ги испраќам сатниците за влез и расплив на пливачите. Сабота I дел  Отварање на влезна врата во 07:00 часот Расплив 07 :15 до 08:15 Старт 08:30 Влез на оние пливачи кој пливаат во

Резултати далечинско пливање

На 29.03.2021 на Олимпискиот базен Центар,според програмата на Националната пливачка федерација се одржа Летното Национално Првенство во Далечинско пливање. Застапени беа 2 категории на пливачи А(пливачи родени 2005 и постари) и Б(пливачи родени 2006-2008) кои се натпреваруваа на 5 и 2,5Км. На првенството учество земаа вкупно 29 пливачи од 6 клуба од

Национално првенство во далечинско пливање 2021

На 29.03.2021 според програмата на натпревари на Националната пливачка федерација ќе се одржи Националното првенство во далечинско пливање. Првенството ќе се одржи на Олимпискиот базен центар со почеток во 14:00. Пропозициите за првенството се подоле: daalecinsko prvenstvo propozicii 2021

Известување

Почитувани, Поради влошување на ситуацијата со корона вирусот на територијата на Република Северна Македонија како и во светот , а исто така  и на барање на неколку поголеми  клубови во РСМ митингот Македонија гранд при кој требаше да се одржи на 27 и 28 Март се одлага за 17 и 18

Меѓународен пливачки митинг “Гран при Македонија 2021”

На 27-28.03.2021 ќе се одржи вториот Меѓународен пливачки митинг "Гран при Македонија 2021" Поради ситуацијата со коронавирусот,минатата година истиот беше откажан,додека оваа година ќе се организира по посебни протоколи. Според правилникот за организирање на пливачки натпревари одобрен од Владата на Република Северна Македонија и комисијата за заразни болести. Натпреварот ќе се одржи без

Прва трка од ФИНА/ЦНСГ Светска серија на маратони

  На првата трка од ФИНА/ЦНСГ Светската серија на трки од 10Км,која се одржа денес во Доха,Катар. Нашиот пливач Евгениј Поп Ацев го освои 53то место со време 1:59.47. Победник кај мажите е Марк Антоан Оливие од Франција,додека кај жените Ана Марсела Куња од Бразил. Официјални резултати👀⤵️ https://www.fina.org/competitions/1183/fina-cnsg-marathon-swim-world-series-2021/results?event=d5b8499a-9f11-4ba6-9752-d2c5f1a1985d

Известување

Почитувани Поради одлуката на Владата на Република Северна Македонија за воведување на полициски час од 22-05:00 во приодот од 10-22.03.2021,Националната пливачка федерација го одложува 2от Меѓународен пливачки митинг 'Гран при Македонија" кој според календарот на натпревари требаше да се одржи овој викенд 13-14.03.2021. Доколку ситуацијата и состојбата во Македонија го дозволат тоа,нареден

НЕПТУН КУП 2021

НЕПТУН КУП 2021 На 20-21.02 на базенот Борис Трајковски ќе се одржи првиот Меѓународен пливачки митинг "Nептун Куп" во организација на пливачкиот клуб Нептун од Скопје.Натпреварите ќе се одржуваат Сабота попладне и Недела предпладне. Подоле ги имате пропозициите за натпреварот и врска за резултати во живо:https://plivanje.info/data/Rezultati/2021/Preuzeto/Neptun_kup_2021_MKD/index.html MK POKANA NEPTUN 2021 Miting

Најуспешни пливачи за 2020 година

Најуспешни пливачи за 2020 година Прогласени се најуспешните пливачи на Македонија за 2020 година. Како најуспешни според правилникот на Националната пливачка федерација се: Сениори Мажи:Деркоски Филип П.В.К.Орион Жени:Блажевска Еминова Миа П.В.К Орион Младинци: Мажи:Стојановски Андреј ПК Нептун Жени:Блажевска Еминова Миа П.В.К.Орион Кадети: Мажи:Стојановски Андреј ПК Нептун Жени:Блажевска Еминова Миа П.В.К.Орион Постари Пионери: Мажи:Јанковски Јован П.В.К.Орион Жени:Дамјанова Софиа ПК Октопод Помлади Пионери: Мажи:Бошнаков Димитар ПК Скопје Жени:Танаскоска Катја

Прогласување на најуспешни пливачи за 2020 година

Почитувани Со особена чест и задоволство Ве покануваме на прогласување на најуспешните пливачи за 2020 година кое ќе се одржи на 13.02.2021 во Хотел ресторан Мажестик(каде што се прогласија најусепшните минатата година). Според правилникот на националната пливачка федерација(02-124/2 од 25.12.2019),ледните пливачи се најуспешни за 2020 година Сениори Мажи:Деркоски Филип П.В.К.Орионж Жени:Блажевска Еминова Миа П.В.К.Орион Младинци: Мажи:Стојановски Андреј

Демант

Почитувани Како единствена и одговорна федерација за пливањето и пливачките спортови во Македонија,сакаме да го демантираме дененшното известување од таканаречената "Пливачка федерација на Северна Македонија" во однос на неодржување на Националното првенство. Како прво сакаме да Ве запознаеме дека единствена Федерација во Македонија е и Националната пливачка федерација за која подоле во

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  Се известуваат сите клубови членки на Националната пливачка федерација дека пливачкиот натпревар кој треба да се одржи викендот 13-14.02 и се нарекува "национално првенство" се грубо нарушување на угледот на Националната пливачка федерација. Националното првенство помина и наредно според програмата на натпревари е Летното национално првенство предвидено за Јули. За повеќе информации

Регистрација на пливачи

  Регистрација на пливачи Со одлука бр.02-14/2 од 31.12.2020 на Управниот одбор,се известуваат сите пливачи дека треба да достават податоци од пливачи кои ќе се натпреваруваат во натпреварувачката 2021 година. Податоците се:Име,Татков име и Презиме и 2 фотографии. За сите пливачи ќе бидат издадени членски карти. odluka preoden rok 2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  ИЗВЕСТУВАЊЕ Националната пливачка федерација како единствена надлежна организација задолжена за пливањето и водените спортови во Република Северна Македонија,сака да ги извести сите свои членки,спортисти и љубители на пливањето дека Зимското Национално Првенство беше одржано на 12-13.12.2020 година. Сите информации кои ни ги доставуваат нашите загрижени членки за организирање на таканаречено "Отворено Првенство

НАЦИОНАЛНА ПЛИВАЧКА ФЕДЕРАЦИЈА

  Спортски ваучер По пристигнување на сите апликации од страна на активните клубови,Управниот одбор донесе одлука за формирање на комисија за разгледување на истите и изгортвување на табели. Подоле можете да ги погледнете табелите на клубови и пливачи кои произлегоа од апликациите и комплетниот записник на комисијата. Записник и рангирање на пливачи НПФ-КРАЈНО (1) rangirani

Одлуки донесени на Управен одбор 24.12.2020

На состанокот на Управниот одбор на Националната пливачка федерација одржан на 24.12.2020 година донесени се следните одлуки: 1.Прифатен е предлог календарот на Одборот за пливање и Одборот за далечинско пливање 2.Прифатен е предлогот за прогласување на најуспешните пливачи за 2020 година согласно правилникот бр.02-124/2 донесен на 25.12.2019. 3.Одлука за преоден рок 4.Прифатен е техничкиот

Ранг листа на клубови после Зимско Национално Првенство

После одржување на Зимското Национално Првенство,Управниот одбор на Националната пливачка федерација на состанокот одржан на 24.12.2020  ја потврди класификацијата на клубови според бодовите освоени на првенството. На првенството учество земаа 301 пливач од 16 клуба од Скопје и Битола,но според освоените бодови во рангирањето на клубовите влегоа само 14 клуба. Во продолжение

Апликација за митинзи

Апликација за натпревари. Почитувани членови Поради изготвување на натпреварувачки календар за 2021 година,Националната пливачка федерација ги повикува своите членки да ги пријават натпреварите кои ќе ги организираат со апликацијата која е подоле. Пријавувањето е до 22.12.2020 Вторник 16:00,после овој рок сите пристигнати апликации не се прифаќаат.  Со почит Апликација за митинзи во 2021

Редовно собрание на Националната пливачка федерација

  На 09.12.2020 во Спортската сала на Средното Фискултурно Училиште "М.М Брицо" се одржа редовното Собрание на Националната пливачка федерација. На собранието се усвоија Техничките записници и Извештаи од 2019 година,се усвоија промени за напредок на пливањето и во текот на собранието имаше конструктивна дебата за сите проблеми со кои се соочува

Зимско Национално Првенство

На 12-13.12.2020 на базенот Борис Трајковски ќе се одржи Зимското Национално Првенство во пливање. На првенството ќе бидат застапени следните категории: Помлади пионери/ки - пливачи родени 2008 и помлади Постари пионери/ки - пливачи родени 2006/2007 Кадети/ки - пливачи родени 2004/2005 Младинци/ки - пливачи родени 2002/2003 Сениори/ки - пливачи родени 2001 и постари Поради протоколите и мерките за

Известување

Почитувани По давање на лажни известувања во медиумите на обвинетиот Александар Маленко и со цел да ја запознаеме пошироката јавност со вистината,во продолжение ви доставуваме документи со кои се докажува токму спортивното од изјавите на обвинетиот. Известување до Медиуми - Национална Пливачка Федерација izvestuvanje centralen registar 20.10_1 Со Почит Национална Пливачка Федерација Претседател Александар Филипчев

Одлука за Зимско Национално Првенство

На 02.12.2020 Управниот одбор одржа состанок по електронски пат и на истиот се донесени одлуки за одржување на Зимското Национално Првенство кое според календарот е закажано за 12-13.12.2020 на базенот Борис Трајковски. Воедно донесен е и правилникот за Национални првенства. odluka nacionalno zimsko 2020 Правилник за Национални првенства НПФ