Известување

Светската пливачка федерација излезе со соопштение дека 19то Светско првенство во пливање кое беше предвидено да се одржи во Мај оваа година во Фукуока,Јапонија се презакажува за 2023,поточно 14-30.07.2023.
Додека предвиденото 20то Светско првенство во Катар се презакажува за 2024.
Повеќе на врската:

https://www.fina.org/news/2462776/press-release-fina-announces-changes-to-international-events-calendar