Критериуми

Критериуми за настапи на пливачите на меѓународни натпреварувања

Во продолжение се критериумите за настап на пливачите на меѓунароните пливачни натпреварувања и првенства усвоени од одборот за пливање при Пливачката Федерација на РМ

 

Норми за далечинско пливање 2020

Норми за Европско Младинско Првенство

Норми за Европско Сениорско Првенство

Норми за КОМЕН Куп и ЦЕИ

Норми за Младинско Балканско Првенство