Пливачки рекорди

Рекордерски листи (ажурирани 2020):

Превземи листа:

National-records-50m-pool-MALE-3 (1) (1)

National-records-50m-pool-FEMALE-3 (1) (1)

National-records-25m-pool-MALE-3 (1) (1)

National-records-25m-pool-FEMALE-3 (1) (1)

Пријавувањето на Национален рекорд се прави исклучиво на официјалната електронска пошта на Националната пливачка федерација.
Клубот чиј пливач го испливал рекордот мора да го пријави истото на официјален меморандум од клубот и треба да ги содржи следните работи:
  • Име и Презиме на пливачот
  • Година на раѓање
  • Испливано време
  • Линк од натпреварот и дисциплината за проверка на резултат
Доколку не се почитуваа горенаведените работи,рекордот нема да биде внесен во рекордерска листа.