Национално првенство во далечинско пливање 2023

Според програмата на Националната пливачка федерација,на 12.04.2023 година ќе се одржи Националното првенство во далечинско пливање на Олимпискиот базен – Центар во Скопје.
На првенството ќе се пливаа делници од 2500м и 5000м.
Во продолжение пропозиции за првенството.

 

Пропозиции за Национално Првенство во Далечинско пливање 2023г