Охридски Маратон 2013

Како што веќе беше објавено од страна на FINA, овогодинешниот Охридски Маратон ќе се одржи на 24 август по 27 пат. Досега своето учество на маратонот го пријавија 30 натпреварувачи (19 во машка и 11 во женска конкуренција). Искусниот маратонец Томи Стефановски ќе ја предводи македонската „чета“ од четворица пливачи  на претстојниот

Резултати од XXVII-от Охридски Пливачки Маратон

Французинот Рајмонд Аксел е победник на 27. Охридски пливачки маратон што се пливаше на Охридското Езеро. Втор беше Италијанецот Едоардо Стокино, а трет Русинот Иван Афоневич, кој за неколку стотинки беше побрз од Евгениј Поп Ацев, кој трката ја заврши како четвртопласиран. Најуспешна кај жените беше Мартина Грималди од Италија, која во