Летни Олимписки Игри Токио 2020

Денес се отворија Летните Олимписки Игри Токио 2020,пливачкиот тим е составен од Блажевска Еминов Миа и Деркоски Филип кои се во придружба на тренерот Илија Стојановски.
Миа и Филип добија право на учество на Летните Олимписки Игри како пливачи со највредни резултати во Македонија,односно Миа со испливаното време на 100м слободно на ММ “Трофеј на Белград” и вредност од 740 ФИНА бодови а Филип со испливаното време на Европсокото Сениорско Првенство во Будимпешта и вредност од 732 ФИНА бодови.
Тие ќе настапат на 100м слободно и 400м слободно.