Известување

Со завршување на Европското првенство во водени спортови кое се одржа во Будимпешта од 10-25.05.2021,останаа уште неколку официјални натпревари во календарот на ФИНА кои се критериумски за настап на ЛОИ Токио 2021.

Во продолжение ја имате моменталната ситуација со бодови на пливачите/кандидати за Токио 2021 и официјалната процедура за квалификување на истите игри