Резултати далечинско пливање

На 29.03.2021 на Олимпискиот базен Центар,според програмата на Националната пливачка федерација се одржа Летното Национално Првенство во Далечинско пливање.
Застапени беа 2 категории на пливачи А(пливачи родени 2005 и постари) и Б(пливачи родени 2006-2008) кои се натпреваруваа на 5 и 2,5Км.
На првенството учество земаа вкупно 29 пливачи од 6 клуба од Скопје и Штип.
Честитки за сите уесници и победници.
Во продолжение официјални резултати од првенството