4ти Делфин Спринт

4ти Делфин Спринт

На 03 Октомври се одржа 4от Меѓународен пливачки митинг „Делфин спринт” во организација на Пливачкиот клуб Делфин од Скопје. На митингот учество земаа 25 клуба од Македонија и Косово и вкупно 265 пливачи.

На митингот се поставија и два нови Национални рекорди на Македонија, пливачот на ПК Вардар 2018 од Скопје, Ѓуретановиќ Никола постави нов рекорд во категоријата Постари пионери (13/14 години пливачи) во дисциплината 50м грбно со време 30.10, додека пливачот на П.В.К.Орион од Скопје, Герасимовски Василиј постави нов рекорд во дисциплината 50м слободно – категорија Помлади пионери (12 години и помлади) со време 28.15. Најдобри пливачи на митингот по категории се:

Категорија А Отворена
Мажи: Јанковски Јован П.В.К.Орион
Жени: Блажевска Еминова Миа П.В.К.Орион

Категорија Б пливачи 2006/2007
Мажи: Јанковски Јован П.В.К.Орион
Жени: Идризај Ерина H2O

Категорија Ц пливачи 2008/2009
Мажи: Станковски Горазд ПК Вардар
Жени: Беиќи Хана H2O

Категорија Д пливачи 2010/2011
Мажи: Велковски Никола ПК Вардар
Жени: Трифуновска Тамара ПК Младост

Категорија Е 2012 и помлади
Мажи: Ампов Алексеј ПК Вардар
Жени: Колчоска Тамара ПК Младост

Резултати:
IV DELFIN SPRINT 2021 – SPLASH Meet Manager 11