Пливање-Летни Олимписки Игри Токио

Заврши настапот на нашите пливачи,Деркоски Филип и Блажевска Емнинова Миа на Летните Олимписки Игри Токио 2020.
Деркоски Филип настапи во дисциплината 400м слободно и исплива свое најдобро време 4:03.34 додека Блажевска Еминова Миа исплива свој втор највреден резултат на 100м слободно со време 57.19.
Честитки