Најсупешни пливачи на Македонија за 2021 година

На 26.03.2022,во конгресната сала на Олимпискиот комитет на Северна Македонија се одржа прогласување на најуспешните пливачи за 2021 година кое се одржува по 4ти пат по ред,па така според одлуката на УО од 2019 година(02-124/2) за најсупешни пливачи за 2021 година се прогласени:

Најуспешен пливач во Сениорска категорија за 2021 – Мажи

Деркоски Филип П.В.К.Орион

Најуспешен пливач во Сениорска категорија за 2021 –  Жени

Крстевска Миа П.В.К.Орион

 

Најуспешен пливач во Младинска  категорија за 2021 – Мажи

Стојановски Андреј ПК Нептун

Најуспешен пливач во Младинска категорија за 2021 – Жени

Дамјанова Софиа ПК Вардар 2018

 

Најуспешен пливач во Кадетска категорија за 2021 – Мажи

Ѓуретановиќ Никола ПК Вардар 2018

Најуспешен пливач во Кадетска категорија за 2021 – Жени

Милковска Јана ПК Вардар 2018

 

Најуспешен пливач во категорија Постари пионери за 2021 – Мажи

Ѓуретановиќ Никола ПК Вардар 2018

Најуспешен пливач во категорија Постари пионери за 2021 – Жени

Дамјанова Софиа ПК Вардар 2018

 

Најуспешен пливач во категорија Помлади пионери за 2021 – Мажи

Герасимовски Василиј П.В.К.Орион

Најуспешен пливач во категорија Помлади пионери за 2021 – Жени

Велкова Емилија ПК Нептун

 

Најуспешен пливач во Далечинско пливање за 2021 – Мажи

Евгениј Поп Ацев ПК Вардар 2018

Најуспешен тренер за 2021 година – Илија Стојановски П.В.К.Орион