Летно Национално Првенство на Македонија

На Летното Национално Првенство во пливање кое се одржа на 04-05.2021 на базенот Аеродром во Скопје,најуспешни пливачи по категории се:
Сениори:
Мажи-Деркоски Филип П.В.К.Орион
Жени-Крстевска Миа П.В.К.Орион
Младинци:
Мажи-Стојанивски Андреј ПК Нептун
Жени-Дамјанова Софија ПК Вардар 2018
Кадети:
Мажи-Ѓуретановиќ Никола ПК Вардар 2018
Жени-Милковска Јана ПК Вардар 2018
Постари пионери:
Мажи-Ѓуретановиќ Никола ПК Вардар 2018
Жени-Дамјанова Софија ПК Вардар 2018
Помлади пионери:
Мажи-Герасимовски Василиј П.В.К.Орион
Жени-Велкова Емилија ПК Нептун
Воедно во 4от дел од Летното Национално Првенство во пливање,во трката на 800м слободно,пливачот на ПК Вардар 2018 Ѓурртановиќ Никола постави нов Национален рекорд во категоријата Постари пионери со време 09:08.14.