ФИНА делегатот пристигна во Охрид

Делегатот од ФИНА за ултра swim маратонот г-дин Жан Пол Нарс, пристигна во Охрид. Утрово делегатот од ФИНА одржа работен состанок со Претседателот на МОК г-дин Васил Тупурковски и Претседателот на ПФМ г-дин Александар Маленко.    

Средба со Грчка Пливачка Федерација во Атина

Претседател на Пливачка Федерација на Македонија Александар Малеко ќе оствари официјална средба со Грчка Пливачка Федерација во Атина Сабота 24.03.2018 год. На средбата ќе биде потпишан меморандум за билатерална соработка помеѓу Претседател на ПФМ и Генерален Секретар на Грчка Пливачка Федерација Димитрис Саракцанис и Спортски Директор Димитриос Маганас која овозможува размена

Средба на Александар Маленко со градоначалникот на Охрид

Општина Охрид предводена од Градоначалникот г-дин. Јован Стојановски, приреди официјален прием на Претседателот на Пливачка федерација на Македонија Александар Маленко.  На средбата Градоначалникот беше запознаен со програмата за работа на ПФМ, при што изрази безрезервна поддршка за истата и најави техничка поддршка за исполнување на сите потреби по програма на ПФМ

Пливачката Федерација на Македонија со детален план за развој на пливањето

Пливачката федерација на Македонија одржа средба со новинари со цел да ги презентира чекорите кои ги презема за да креира нова димензија во развојот на спортското пливање во Македонија. Секоја активност е предвидена да има максимален ефект врз овој спорт имајќи ги во предвид младите надежни пливачи и професионалците кои со

Прием кај министерката за внатрешни работи г-ѓа Гордана Јанкулоска

Ватерполо репрезентацијата на Македонија денес беше примена од Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска во Министерството за внатрешни работи на РМ при што министерката Јанкулоска им честита на ватерполистите за сите досегашни успеси како и за афирмацијата на македонскиот спорт а со тоа и на целата држава. Министерката Јанкулоска им

Прием на универзитетската ватерполо репрезентација кај Премиерот Никола Груевски

Претседателот на Владата на Република Македонија, г-дин Никола Груевски, вчера оствари средба со членовите на македонската универзитетска ватерполо репрезентација. На средбата премиерот Груевски им честита на младите ватерполисти за освојувањето на бронзениот медал на Универзијадата што минатата година се одржа во Кина, што претставува прв медал за Република Македонија во групните