Пливачки митинг АРМ 2013

Пливачки митинг АРМ 2013

Пливачката федерација на Македонија организира натпревар – Пливачки митинг АРМ 2013, по повод Денот на Армијата на Р. Македонија. Настанот ке се одржи на базен Аеродром(воени базен) со почеток во 09.00 часот. На натпреварот учество ке земат деца од пливачки клубови , војници на АРМ и наши (поранешни) сегашни врвни пливачи.

Мегу другото како гости ке има и високи функционери на АРМ.  Целта е дружење  и запознавање на младите пливачи со војниците  на Р.Македонија .