Официјални резултати од Македонскиот куп во далечинско пливање

По завршување на сите 4ри трки од 8от Македонски куп во далечинско пливање кој оваа година се одржа на 4 места:
  • Преспа
  • Крушево
  • Охрид
  • Велес
Одборот за далечинско пливање и Управниот одбор на состанокот на 10.10.2022 ги официјализираа резултатите според пропозициите на купот.
Официјални резултати: