Информација

На меѓународниот Традиционален ФИНА Пливачки Митинг Акрополис во Атина учество земаа 6 земји со над 350 пливачи.
Резултати на Македонските претставници:
Давор Петровски 200м делфин 2:09:86 младинска олимписка норма.
Иван Симоновски 100м делфин 57:51 младинска олимписка норма 50м делфин 26:30 најдобар резултат
Филип Дерковски најдобри резултати испливани 400м мешано 4:46:73 и 200м мешано 2:14:46
Македонија за прв пат може да се гордее по подолго време за спортот бидејќи има тројца пливачи младинци со олимписки норми за Младинска Олимпијада 2018г октомври Буенос Аирес Аргентина