Официјални резултати од Козјак 2014

На ден 30.08.2014 година, а во организација на ЈПУЗПП „Јасен“ и Пливачката федерација на Македонија се одржа спортската манифестација “Македонски куп во далечинско пливање – Козјак 2014”.

Во рамки на манифестацијата беа одржани неколку трки во далечинско натпреварување за различни старосни групи натпреварувачи и промотивна веслачка регата на Веслачката федерација на Македонија. Трките беа организирани на должина од 2,5 км, 5 км и 10 км.

Покровител на оваа спортска манифестација е Владата на Република Македонија, а ќе ја отвори министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска.

Официјалните резултати од сите категории се следниве:

РЕЗУЛТАТИ НА 2.5 КМ (МАШКИ)

место презиме и име клуб време
1 Петровски Давор ПК Орион 35:01,56
2 Калач Вивит Пк Бета 35:03,36
2 Домазетовски Љупчо ПК Бета 35:03,36
4 Ивановски Бранимир ПК Младост 36:49,19
5 Салтировски Филип ПК Бета 39:36,96
6 Јованов Андреј ПК Делфин 44:27,40
7 Луковски Јане DNS
8 Илковски Бојан DNS
9 Матденовски Цане DNS
10 Димитриевски Андреј DNS-нема лекарска потврда

 

 

РЕЗУЛТАТИ НА 2.5 КМ (ЖЕНСКИ)

место презиме и име клуб време
1 Стефановска Бојана ПК Бамбини 38:48,13
2 Челиковска Марта ПК Орион 39:28,48
3 Серафимовска Јана ПК Орион 42:02,54
4 Крстевска Марта АПК Студент DNS

 

РЕЗУЛТАТИ НА 5 КМ (МАШКИ)

место презиме и име клуб време
1 Василевски Никола ПК Орион 1:08:07,91
2 Трпчевски Михаил ПК Орион 1:08:08,20
3 Џуговски Марио ПК Младост 1:13:03,98

 

РЕЗУЛТАТИ НА 5 КМ (ЖЕНСКИ)

место презиме и име клуб време
1 Барамачева Ева ПК Младост 1:14:35,61
2 Стојановска Искра ПК Бета 1:19:49,89
3 Насевска Евита ПК Бета 1:22:25,73
4 Домазетовска Мирјана ПК Бета 1:28:23,92
5 Ристова Теона ПК Орион 1:36:24,57
6 Шехи Ана Марија DNS
7 Јовановска Марија DNS

 

РЕЗУЛТАТИ НА 10 КМ (МАШКИ)

место презиме и име клуб време
1 Поп Ацев Евгениј АПК Студент 2:05:47,91
2 Илиевски Александар АПК Студент 2:06:17,16
3 Стојаноски Андреј ПК Бета 2:21:14,54
4 Стојановски Илија ПК Бета 2:26:58,15
5 Јованов Јаков ПК Бета 2:28:05,15
6 Шемковски Пеце OTL

 

РЕЗУЛТАТИ НА 10 КМ (ЖЕНСКИ)

место презиме и име клуб време
1 Атанасова Елена ПК Вардар 2:47:10,50
2 Јаневска Марија АПК Студент 3:04:41,17