Летно Национално првенство во пливање 16-17.07.2022 Охрид

Летното национално првенство во пливање се одржа во Охрид,на 16-17.07.2022.
Технички организатори беа ПК Акваспирит од Охрид,а генерален покровитек Градоначалникот на Охрид,Кирил Пецаков.
На првенството учество земаа 18 клуба и околу 300 пливачи.
Со завршување на последниот дел од Летното национално првенство за најуспешни пливачи прогласени се:
Помлади пионери
Влатко Цеков ПК Вардар 2018
Неда Миленковска ПК Младост
Постари пионери
Петар Цеков ПК Вардар 2018
Сара Анастасовска ПК Нептун
Кадети
Јован Јанковски П.В.К Орион
Софиа Дамјанова ПК Вардар 2018
Младинци
Андреј Стојановски ПК Нептун
Миа Блажевска Еминова П.В.К.Орион
Сениори
Андреј Стојановски ПК Нептун
Миа Блажевска Еминова П.В.К.Орион