Потврда од страна на ФИНА

Светската пливачка федерација ФИНА со писмо ја извести Националната пливачка федерација на Северна Македонија дека е направена промена со која е избришан поранешниот претседател и како нов е запишан г-дин Горан Стојановски – https://www.fina.org/members/national-federations?region=all&country=.
Воедно ФИНА го потврди изборот кој претходно го направија Олимпискиот комитет на Северна Македонија и 33 Пливачки клубови  во Македонија.