ИЗВЕСТУВАЊЕ

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Националната пливачка федерација како единствена надлежна организација задолжена за пливањето и водените спортови во Република Северна Македонија,сака да ги извести сите свои членки,спортисти и љубители на пливањето дека Зимското Национално Првенство беше одржано на 12-13.12.2020 година.
Сите информации кои ни ги доставуваат нашите загрижени членки за организирање на таканаречено “Отворено Првенство на Македонија” кое ќе се одржи во текот на месец Фебруари се невистинити.
Известувањето до јавноста можете да го прочитате подоле каде што исто така е и календарот на натпревари за 2021 година:Календар 2021