Охридскиот пливачки маратон, 24.08.21019

На Охридскиот пливачки маратон кој  се одржа на 24.08.21019 и кој е 4та трка од ФИНА серијата на Ултра маратони побединици се пливачот од Франција,Рајмонд Аксел во машка и Аличе Франко од Италија во женска конкуренција.
Македонскиот репрезентативец Евгениј Поп Ацев го зазема одличното 2ро место додека  Александар Илиевски го зазема 12то место.
Честитки