ФИНА серија на Ултра маратони, Езерото Сен Жан

На 2та трка од  ФИНА серијата на Ултра маратони која се одржа на Езерото Сен Жан во Канада во должина од 32км, нашите пливачи Евгениј Поп Ацев и Александар Илиевски ги заземаа 5то односно 9то место.
Победник кај мажите е Марсел Шоутен од Холандија а кај жените Морган Дорник од Франција.