ФИНА ДЕВЕЛОПМЕНТ АКВАТИК ПРОГРАМА 2019-2023

Благодарение на свои активности и имплементации согласно Фина Програмата, Пливачка Федерација на Македонија е избрана меѓу 13те Европски Пливачки Федерации за активен учесник на ФИНА ДЕВЕЛОПМЕНТ АКВАТИК ПРОГРАМА 2019-2023г, Одлуката е донесена во периодот 3-5 Мај 2019г во Букурешт Романија.

Благодарение на ФИНА и ПФМ претставувана од Претседателот Александар Маленко за заедничка визија на Македонско Пливање”СЕГА И ВЕДНАШ”една од најголемите болки за Македонија и ПФМ, конечно се реши- Охрид и Македонија да добијат покриен олимписки базен, а со тоа да биде она што и заслужува-Најдобар Балкански спортски пливачки центар според Фина и Лен стандарди.

Ова лето за време на ФИНА маратоните Светска Серија 10км, и Ултра 25км, na ПФМ ќе биде свечено доделен “Пливачки Клуч – ФИНА 100% инвестиција”од ФИНА лично од извршниот директор Г-дин Корнел Маркулеску