ЛЕН Гранд При- 11ти Април, Белград.

Одличен Настап на Нашите пливачи викендов на ЛЕН Гранд При- 11ти Април, Белград.

Освоени повеќе медаљи во сите категории, а најзабележителен настап имаа Ева Петровска и Миа Еминова Балжевска кои покрај златни медали постигнаа и свои најдибри резултати и нови рекорди.

Пливачката на ПВК Орион од Скопје Блажевска Еминова Миа постави 3 нови д ржавни рекорди и тоа:

Нов Кадетски и Младински рекорд на 50м слободно со време 27:10

И нов Кадетски рекорд со време 2:25:57 во дисциплината 200м мешано.