Македонија е дел од Фина Конвенција за Опен Ватер 2018

Македонија е дел од Фина Конвенција за Опен Ватер 2018г, која се одржува денес во Лозана.

Нашиот Претседател Александар Маленко е избран за ФИНА ПРОМОТОР на Опен Ватер Пливање за 2019-2021год.

Македонија од 2019г ќе биде официјално органзатор и на Фина Хоса Светска Серија 10км 28. Август 2019г