Конечен пласман после 3-те трки

По завршување на третата трка од Македонскиот куп во далечинско пливање, се комплетираа и резултатите за пливачите. Бодовите и ранкирањето претставуваат збир од сите три трки заедно. Погледнете како изгледа табелата по завршување на сите три трки.

Резултати 10км – Мажи

Мес. Име и Презиме Пол Клуб Велес Козјак Дојран Вкупно Бодови
1 Поп Ацев Евгениј М А.П.К.Студент 15 15 15 45
2 Илиевски Александар М А.П.К.Студент 13 13 13 39
3 Стојановски Андреј М П.К.Бета 10 11 11 32
4 Стојановски Илија М П.К.Бета 11 10 10 31
5 Јаков Јованов М П.К.Бета / 8 8 16

Резултати 10км – Жени

 

Мес. Име и Презиме Пол Клуб Велес Козјак Дојран Вкупно Бодови
1 Атанасова Елена Ж П.К.Вардар 15 15 15 45
2 Јаневска Марија Ж А.П.К.Студент / 13 13 26

Резултати 5км – Мажи

Мес. Име и Презиме Пол Клуб Велес Козјак Дојран Вкупно Бодови
1 Василевски Никола М П.В.К.Орион 15 15 15 45
2 Трпчевски Михаил М П.В.К.Орион 13 13 11 37
3 Џуговски Марио М П.К.Младост 11 11 13 35
4 Бејатовиќ Марко М П.К.Бета / / 10 10

Резултати 5 км – Жени

 

Мес. Име и Презиме Пол Клуб Велес Козјак Дојран Вкупно Бодови
1 Барамачева Ева Ж П.К.Младост 15 15 15 45
2 Искра Стојановска Ж П.К.Бета 13 13 13 39
3 Евита Насевска Ж П.К.Бета 11 11 13 35
4 Ристова Теона Ж П.В.К.Орион / 8 10 18
5 Домазетовска Мирјана Ж П.В.К.Орион / 10 / 10

Резултати 2,5км – Мажи

 

Мес. Име и Презиме Пол Клуб Велес Козјак Дојран Вкупно Бодови
1 Давор Петровски М П.В.К.Орион 15 15 13 43
2 Љупчо Домазетов М П.К.Бета 13 13 15 41
3 Вивит Калач М П.К.Бета 11 13 11 35
4 Бранимир Ивановски М П.К.Младост 10 10 10 30
5 Филип Гајиќ М П.К.Бета 8 / 8 16
6 Филип Салтировски М П.К.Бета / 8  
7 Андреј Јованов М П.К.Делфин / 7 / 7
8 Јане Луковски М П.К.Бета 7 / / 7
9 Цане Матденовски М П.К.Југ-Битола / / 7 7
10 Бојан Илкоски М Велес 6 / / 6

 Резултатие 2,5 км – Жени

 

Мес. Име и Презиме Пол Клуб Велес Козјак Дојран Вкупно Бодови
1 Стефановска Бојана Ж П.К.Бамбини 11 15 15 41
2 Челиковска Марта Ж П.В.К.Орион 15 13 11 39
3 Серафимовска Јана Ж П.В.К.Орион 13 11 13 37
4 Тримчевска Стефани Ж П.К.Делфин 10 / 10 20

– Делегат на Пливачка Федерација на Македонија: Јане Карајованов

– Директор на трка: Проф.Др Димитрија Поповски

– Главен Судија:Соња Думбаловска

– Мерачи на време:Владимир Пејковски и Зоран Величковски

– Судии на бови: Дејан Младеновски,Мартин Стефановски и Бојан Јованов

– Контролори на патека:Филип Велковски и Стефан Андоновски