Прес конференција за учеството на ватерполо репрезентацијата на ЕП

Денес во 11 часот Пливачката Федерација на Македонија организираше прес-конференцја посветена на учеството на Македонската ватерполо репрезентација на Европското првенство во ватерполо кое ќе се одржи од 16-ти до 29-ти јануари во Ајндховен Холандија.

На прес конференцијата беа изнесени очекувањата на нашиот тим кои ги пренесе Владимир Димовски „Атакуваме на петтото место, но би биле задоволни и со пласман меѓу првите 8 репрезентации на првенството со што би обезбедиле учество во квалификакациите кои водат на Олимпијадата во Лондон“. Освен тоа беше објавен и составот на ватерполо репрезентацијата која ќе ја преставува нашата држава на Европското првенство:

Игор  Гочанин Селектор
Сашко Поповски Пом. тренер
Иван Вуксановиќ Играч
Игор  Рачуница Играч
Благоје Ивовиќ Играч
Мирослав     Ранџич Играч
Урош Калиниќ Играч
Саша Мишиќ Играч
Борис Летица Играч
Даниел Бениќ Играч
Далибор Перчиниќ Играч
Владимир Кречковиќ Играч
Димитар Димовски Играч
МиланПетровиќ Играч
Игор  Милановиќ Играч
Маринела Китевска Физиотерапефт
Румен Парашкевов Доктор
Боби Кузмановски ПФМ делегација
Ненад  Богиќевиќ ПФМ делегација